Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5


Toolbox related linksRelated link test
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


2 onder 1 kap aan de Veenbies

Beperkte ruimte, een beperkt budget en vele ideeen. Een mooie uitdaging dus. Vooral ook om de ruimte van een 'loft' huis (oud pakhuis) in een normaal huis te verwerken. Sinds december 1999 staat dit huis aan de Veenbies.Bekijk gehele werktekening (120 kb), bekijk enkele foto's van het uiteindelijke resultaat of lees hieronder de redenering achter dit ontwerp.
Het 'begrijpen' van de gemaakte keuzes voor dit ontwerp gaat eenvoudiger door de tekening goed met de foto's te vergelijken. De uitgangspunten voor deze opzet zijn bijvoorbeeld:

- De twee-onder-een-kap mag a-symmetrisch zijn met de andere helft, zodat het 1 groot huis lijkt en niet te 'twee-onder-een-kapperig'.
- Graag veel licht in huis dus overal veel en grote ramen !
- Leven bij het licht in de kamer en de keuken, welke achterin het huis zijn gesitueerd voor voldoende privacy.
- Om het loft gevoel te benaderen is gekozen voor een open keuken. Hierdoor ontstaat een doorzicht van ruim 15 meter diagonaal.
- Aan de achterkant, bij de tuindeuren in de huiskamer is alles voorbereid om er ooit een volledig glazen serre aan te zetten: ook in de winter veel licht, zon en warmte !
- Door de grote tuinduren in de keuken en het feit dat de keuken open is, is er slechts plaats voor een compacte keuken. Alle onnodige zaken zijn dan ook ondergebracht in een zeer ruime bijkeuken.
- Een inloopkast voor de kleding is vooral praktisch. Hier is gekozen voor een doorloopkast tussen slaapkamer en badkamer, om het 'leefgebied' open te stellen en daardoor te vergroten. Op basis van dit idee is gekozen voor glazen deuren.
- De badkamer heeft twee toegangen: voor de 'ouders' en de kinderen. Eerst volgt het onfrisse deel: links het toilet en rechts de wasmand. Pas achter de halve muurtjes begint de badkamer echt.
- Van Jan geleerd.... Niemand wil 's morgens zijn eigen rotkop zien, daarom ook hier een kleine spiegel en vooral veel licht.
- Om een en ander naar wens uit te voeren zijn veel zaken speciaal op maat vervaardigd. Ter illustratie: belbordje, wastafel, douche, inloop-kast. Ook is de gording van het dak speciaal hoger gelegd om het antieke bed er onder te kunnen plaatsen.


Ga verder naar 'Hotelhuis' >

Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar topBar bottom Bar bottom
Bar topGriffioen logo kleinBar bottom
© Bas Griffioen 2002 - Updated 10 Januari 2004 - Naar boven