Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5
Sub menu keuze 1
Sub menu keuze 2
Sub menu keuze 3
Sub menu keuze 4
Sub menu keuze 5Toolbox related linksToolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvullerRelated link testRelated link test
Toolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


Dubai, oud en nieuw
gaan prima samen


Een korte maar krachtige huwelijksreis omdat ons dochtertje thuis bleef (anders is het ook geen huwelijksreis). Voor een cruise op de Queen Mary 2 zijn we nog iets te jong, maar op Discovery Channel hadden we ook een documentaire gezien over het meest luxe hotel ter wereld... dat wilden we wel eens meemaken, als tegenhanger voor alle berghutten en tentjes in the middle of nowhere waar we eerder geslapen hebben... En zo werd het Dubai in mei 2005.


Download mijn
placemarks van
Dubai voor
Google Earth

Dubai was een parelvissers 'dorpje' tot er in 1968 olie werd ontdenkt. Daarna ging het snel. Omdat ze zich realiseren dat de olie ook net zo snel weer op zal raken, zijn ze nu enorm aan het investeren om zich te positioneren als vakantieland. Alles groeit enorm snel, maar er zijn nog mooie traditionele Arabische plekjes te vinden.

abra

 

Ons eerste hotel staat aan de Creek en vanaf de 9e verdieping is er een prachtig uitzicht over de Creek en alle dhows (traditioneel houten handelsschip) die daar voor anker liggen.


 

Een voorbeeldje van oud en nieuw samen. Dit enorme moderne gebouw met traditionele stijl elementen is binnen 100 dagen neergezet...


 

De belangrijkste reden om naar Dubai te gaan: 1 nachtje slapen in het Burj Al Arab ******* Hotel op een klein eilandje voor de kust van Dubai : het hoogste en meest luxueuze hotel ter wereld.

Het hotel heeft de vorm van een gebold zeil, is 321 meter hoog en heeft op 220 meter een restaurant en heli platform...


 

Prachtige constructie, buiten en binnen...


 
 

Ook binnen is alles groot en hoog. Je kunt er zo'n 220 meter omhoog kijken.


 

En dus ook 220 meter naar beneden kijken....

De ronde fontein spuit met enorme precisie elk half uur een straal water ruim 30 meter de lucht in.

suite

Wij hadden een panoramic suite van 225 vierkante meter en 2 verdiepingen. Ongelofelijk luxe en ruim en met name niet te bevatten hoe luxe het allemaal is. Leuk voor 1 nachtje, maar eigenlijk niet normaal...

Onderstaande beleving van de prachtige zonsondergang was helemaal gratis ! Ook voor jou: download als wallpaper.


sunset

 

Weinig tijd en veel plannen, dus maar 1 dagje aan het strand gelegen. Bij 39 graden ook meer dan genoeg, op zich...

Vanuit het Hilton Creek hotel mochten we ook naar het Hilton Jumairah Beach. Deze regio is op het moment niet echt een aanrader: er wordt nogal veel gebouwd... Kijk maar op onderstaande foto !baluwesouk

 

Ook nog 1 dag volgepland met cultuur: een georganiseerd tripje naar de culturele hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten: Sjarjah.

In heritage village een oud handelshuis, een traditionele souk, een traditioneel hotel en enkele markten bezocht. Een erg warme dag, maar zeker de moeite waard.


 
 

Bij een kleine 40 graden ren je van airco naar airco. Vroeger was het net zo warm en gebruikten ze deze wind torens op de gebouwen om te koelen. De lucht waaide door het huis. Door natte doeken op te hangen, werd de lucht nog iets kouder.

desert

We hebben ons over laten halen door 2 Australiers om toch maar een Desert Safari te doen. Het leek ons te toeristisch, maar het was toch wel een beleving: jeep safari, sand boarden, kameel ritje, henna tatoo, buikdanseres en barbeque: allemaal leuk en lekker !

Natuurlijk is het Burj Al Arab hotel eigenlijk te gek voor woorden, maar voor 1 nachtje wel leuk en zelfs 'waar voor je geld'. Ook de rest in Dubai was de moeite waard: het groeit enorm hard (er zijn nu 45 vijf-sterren hotels en over 1 jaar zijn er daar nog eens 45 bij gekomen...) Voor een korte zonvakantie met culturele invloeden zeker een aanrader !

Wil je nog meer (grote) foto's van Dubai zien, ga dan naar deze micro-site over Dubai.

Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar topBar bottomBar bottom
Bar topGriffioen logo kleinBar bottom

© Bas Griffioen 2005 - Updated 28 januari 2006 - Naar boven